Harrastaja vai ammattilainen, onko väliä?

Harrastaja vai ammattilainen, onko väliä?

Virheellinen markkinointi burleskin parissa. Olen aina kokenut asian varsin ongelmalliseksi koko kenttää ajatellen. Miten saada burleskille arvostusta taidelajina, kun suurelle yleisölle laji näyttäytyy varsin epätasalaatuisena.

Jos yhdistys tuottaa tapahtumaa ja mainostaa avoimesti, että osa tai kaikki esiintyjät ovat harrastajia, saa tapahtuma ja esiintyjät paljon helpommin ja enemmän anteeksi. Sen sijaan näin voi myös yllättää todella positiivisesti. Koska, kuten olen aiemminkin sanonut, myös harrastajissa on aivan äärimmäisen kovia esiintyjiä! Ja tämä "sääntö" toimii siis lajissa kuin lajissa.

Mutta koska lähes kaikki haluavat olla burleskituottajia, -taiteilijoita, -ammattilaisia, ei juuri kukaan mainosta itseään tai tapahtumaa sinä mitä se mahdollisesti on.
Pois lukien niin kutsutut uusien illat, joissa pääsääntöisesti esiintyy siis ensikertalaisia tai vain muutamia kertoja lavalla olleita.

Tietynlainen kritiikin puute myös loistaa poissaolollaan. Ihanan vaaleanpunainen ajatus siitä, miten jokainen on lavapaikan ansainnut ja jokainen on esiintyjänä arvokas, osin on aiheuttanut sen, ettei kritiikkiä myöskään uskalleta antaa. Vaikka sitä pyydettäisiin. Samalla se luo yhä voimakkaammin illuusion siitä, että kuka tahansa pääsee lavalle ja menestyy. Joka tietenkin on hyvä myyntirako heille, jotka haluaa hyödyntää innokkaan henkilön toivoa.

Itse pyrin yhteiskeikoille saamaan aina itseäni mielenkiintoisemman / taitavamman esiintyjän. Koska asettamalla rimaa ylemmäs, kehittyy itsekin.

 
Kuvat FaeVisuals https://www.instagram.com/faevisuals/

Takaisin blogiin