Mitä harrastuksen tulee olla?

Mitä harrastuksen tulee olla?

Ihmisillä on erilaisia syitä aloittaa harrastus. Toiset tahtovat oppia uuden taidon, jotkut kaipaavat omaa aikaa. Monille harrastus on myös henkireikä, joka auttaa pitämään henkiset palaset hieman paremmin paikoillaan. 

Siltikin. Harrastus on harrastus. Vaikka miten voimaantuisi ja saisi uutta energiaa sekä näkemyksiä ja kokemuksia. Harrastus ei ole terapiaa, vaikka se sellaiselta itsestä tuntuisikin.
Jos joku väittää myyntipuheissaan, että myymänsä kurssit ovat terapiaa, kannattaa hetki miettiä. Onko kyse oikeasti esimerkiksi taideterapiasta, jota ohjaa ammattillisesti pätevä henkilö? Tanssi-liiketerapia on sekin täysin oma terapiamuotonsa, jolla on omat asiantuntijansa. 

Kukaan ei varmastikaan kiellä harrastuksien terveydellä hyvää tekeviä asioita. Stressi vähenee, verenpaine voi laskea, kuntokin voi kohota. 
Burleskista on paljon tarinoita, miten ihmiset ovat löytäneet itsestään uusia puolia ja rohkeutta. Ovat uskaltaneet olla oma itsensä, myös tuntien jälkeen. 
Olen saanut monesti tunneillani olleilta viestejä, miten he ovat tuntien avulla avanneet sisältään lukkoja, joita ovat kantaneet mukanaan vuosia. 
Aivan mieletöntä.
Siltikään tuntini eivät ole terapiaa. Nämä ihmiset ovat itse tehneet sen työn tunteidensa kanssa. 

Tahdon, että jokainen voi harrastaa luonani juuri niin vapaasti ja rohkeasti kuin itse haluaa. Tuli sitten tarkoituksella etsimään rohkeutta tai vain viettämään hauskaa omaa aikaa.  
Harrastuksen tulee aina antaa enemmän kuin ottaa. Siksi itselleni on tärkeää, että jokainen lähtee luotani aina positiivisella mielellä. 

Takaisin blogiin